Status: Point in time view as at 06/04/2006. This version of this provision has been superseded.
Changes to legislation: There are currently no known outstanding effects for the The Weights
and Measures (Packaged Goods) Regulations 2006, Section 2. (See end of Document for details)

STATUTORY INSTRUMENTS

2006 No. 659

The Weights and Measures (Packaged Goods) Regulations 2006

Interpretation

2. In these Regulations—

“batch” means a group of packages selected in accordance with the provisions of Schedule 2
for the purposes of conducting a reference test;

“bread” means bread in the form of single loaves (whether or not sliced);

“cosmetic product” has the meaning given by regulation 3 of the Cosmetic Products (Safety)
Regulations 2004 ™';

“credentials”, in relation to an inspector, means written authority, given by the local weights
and measures authority who appointed him, for the inspector to exercise the powers conferred
on inspectors by these Regulations;

“the E-mark” means a letter “¢', at least 3 mm high, having the form shown in Schedule 4;

“importer” means, in relation to a package or outer container, the person by whom, or on whose
behalf, the package or outer container is brought into the United Kingdom;

“inspector” means an inspector of weights and measures appointed under section 72(1) of the
1985 Act;

“knitting yarn” means knitting yarn consisting of natural fibres (whether animal, vegetable or
mineral), chemical fibres, or a mixture of such fibres;

“local weights and measures authority” has the same meaning as in section 69 of the 1985 Act;
“Member State” means a member State, Norway, Iceland or Liechtenstein;

“negative error” means the quantity by which the contents of a package are less than the
nominal quantity;

“nominal quantity” means the weight or volume marked on or in respect of a package pursuant
to regulation 5(1)(a) or 6(1)(a), or entered in a record made under regulation 5(2) or 6(2);

“outer container” means a container which contains two or more items, at least one of which
is a package to which these Regulations apply, provided that:

(a) the items were placed in the container without the purchaser being present;

(b) the items cannot be removed from the container without the container being opened or
undergoing a perceptible modification; and

(c) the container is intended, or would normally be regarded as appropriate, for sale to an
ultimate consumer as the outermost layer of packaging;

“package” means the combination of a product and the individual package in which it is packed,
provided that:

(a) the product is placed in the package without the purchaser being present; and

(b) except in the case of knitting yarn, the quantity of the product in the package cannot be
altered without the package being opened or undergoing a perceptible modification;
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“packer” means the person who placed the product in the package or the packages in the outer
container;

“reference test” means the tests set out in Schedule 2;
“the 1985 Act” means the Weights and Measures Act 1985;
“the 1986 Regulations” means the Weights and Measures (Packaged Goods) Regulations 1986

M2,

>

“tolerable negative error” means the amount set out in the table in Schedule 3 in relation to
the nominal quantity of the package.
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