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STATUTORY INSTRUMENTS

1999 No. 3144

The Licensing and Registered Clubs
(Northern Ireland) Order 1999

PART III
NEW YEAR (MILLENNIUM) HOURS FOR REGISTERED CLUBS

Interpretation of Part III

7. In this Part “the Registration of Clubs Order” means the Registration of Clubs (Northern
Ireland) Order 1996 and expressions used in this Part which are used in the Registration of Clubs
Order have the same meaning in this Part as they have in that Order.

Registered clubs other than nightworkers clubs

8.—(1)  The hours between 11 in the evening of 31st December 1999 and half past 11 in the
morning of 1st January 2000 shall, in addition to the hours mentioned in Article 24(1) of the
Registration of Clubs Order, be included in the permitted hours for a registered club other than a
nightworkers club.

(2)  Where the hours between 11 in the evening of 31st December 1999 and 1 in the morning of
1st January 2000 are included in the permitted hours for a registered club other than a nightworkers
club by virtue of an authorisation granted under Article 26(1) of the Registration of Clubs Order
that authorisation—

(a) shall have no effect; and
(b) shall not be taken into account in calculating the number of authorisations granted under

that Article to any club in any year.
(3)  Paragraph (2) applies to an authorisation whether granted before or after the coming into

operation of this Order.

Nightworkers clubs

9.—(1)  The hours described in paragraph (2) shall be added to the permitted hours in a
nightworkers club.

(2)  The hours mentioned in paragraph (1) are the hours which are specified in a notice in
writing served on or before 23rd December 1999 by the secretary of the club on the sub-divisional
commander for the police sub-division in which the premises of the club are situated and the hours
so specified shall—

(a) follow the end of the permitted hours in the club on 31stDecember 1999; and
(b) not exceed 12½ hours.

(3)  Where any hours are included in the permitted hours for a nightworkers club on 31st December
1999 by virtue of an authorisation granted under Article 26 of the Registration of Clubs Order, that
authorisation—
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(a) shall have no effect;
(b) shall not be taken into account in calculating the number of authorisations granted to the

club in any year; and
(c) shall be disregarded in determining for the purposes of paragraph (2)(a) when any

permitted hours end.
(4)  Paragraph (3) applies to an authorisation whether granted before or after the coming into

operation of this Order.
(5)  The rules of a nightworkers club or Article 5(8)(b) of the Registration of Clubs Order shall

not prohibit the admission of guests of members to, or their presence in, the premises of the club
during any hours added by paragraph (1).
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