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STATUTORY RULES OF NORTHERN IRELAND

1996 No. 262

The Marking of Plastic Explosive for
Detection Regulations (Northern Ireland) 1996

Interpretation

2.—(1) In these Regulations,

“authorised military device” means an explosive article, including but not limited to a shell,
bomb, projectile, mine, missile, rocket, shaped charge, grenade, or perforator, which, in any
case, is manufactured solely for lawful military or police purposes;

“the Convention” means the Convention on the Marking of Plastic Explosives for the Purpose
of Detection, done at Montreal on 1st March 1991;

“detection agent” means a substance named in column 1 of the Table in Part II of the Schedule;
“explosive” shall be construed in accordance with Part I of the Schedule;

“explosive article” and “explosive substance” have the meanings respectively assigned to
them by regulation 2 of the Classification and Labelling of Explosives Regulations (Northern
Ireland) 1991(1);

“manufacture” means any process, including reprocessing which produces explosives;

“marked” shall be construed in accordance with paragraph (2) of this regulation and related
expressions shall be construed accordingly;

“State Party to the Convention” means any state which has deposited in accordance with Article
XI1II of the Convention an instrument of ratification, acceptance, approval or accession to the
Convention with the International Civil Aviation Organisation, or any other body from time to
time designated the Depository under the Convention, and in respect of which a denunciation
under Article XV of the Convention has not taken effect.

(2) For the purposes of these Regulations, an explosive is marked if it, or a sample of the
explosive, contains a detection agent of at least the concentration specified in the corresponding entry
for that detection agent in column 2 of the Table in Part II of the Schedule, whether that detection
agent is introduced during the process of manufacture of the explosive for the purpose of making
the explosive detectable or, as a result of the normal formulation of that explosive.

(1) S.R.1991 No. 516
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