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SCOTTISH STATUTORY INSTRUMENTS

2001 No. 234

The Bell College of Technology
(Scotland) Order of Council 2001

PART 1
CITATION, COMMENCEMENT AND INTERPRETATION

Citation and commencement

1. This Order may be cited as the Bell College of Technology (Scotland) Order of Council 2001
and shall come into force on 1st August 2001.

Interpretation

2.—(1)  In this Order, unless the context otherwise requires, the following expressions have the
meanings respectively assigned to them:

“Academic Council” means the body of persons appointed in accordance with article 22;
“Act” means the Further and Higher Education (Scotland) Act 1992;
“Board” means the Board of Governors of Bell College of Technology constituted in terms of
article 3 and incorporated under section 45(2) of the Act;
“College” means Bell College of Technology being an institution designated under section 44
of the Act;
“co-opted membership” means the membership of the Board co-opted in accordance with
article 6;
“core membership” means the membership of the Board appointed in accordance with article 5;
“governor” means a member of the Board;
“Principal” means the principal of the College or any other person authorised, whether for the
purposes of this Order or otherwise, for the time being to act as principal of the institution and
“Vice-Principal” and “Assistant Principal” shall be construed accordingly;
“Scottish Ministers” means the Scottish Ministers as defined in section 44(2) of the Scotland
Act 1998(1);
“Students' Association” means the organisation referred to in article 23 or such other
organisation as may be approved by the Board from time to time for the purposes of
representing the interests of students at the College;

(2)  In this Order, unless the context otherwise requires, any reference to a numbered article, Part
or Schedule shall be construed as a reference to the article, Part or Schedule, as the case may be,
which bears that number in this Order, and any reference to a numbered paragraph in an article of,
or Schedule to, the Order is to be construed as a reference to the paragraph bearing that number in
that article or, as the case may be, that Schedule.

(1) 1998 c. 46.
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