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13 Interpretation

(1) In this Measure, except in so far as the context otherwise requires—
“bishop” means the diocesan bishop concerned;
“existing custom” means a custom existing at the coming into force of this

Measure which has continued for a period commencing before 1st January
1925;

“minister” has the same meaning as that assigned to that expression in
rule 54(1) of the Church Representation Rules except that, where a special
responsibility for pastoral care in respect of the parish in question has been
assigned to a member of the team in a team ministry under section 20(8A) of
the Pastoral Measure 1983 (1983 No. 1) but a special cure of souls in respect
of the parish has not been assigned to a vicar in the team ministry by a scheme
under that Measure or by his licence from the bishop, it means that member;

“pastoral scheme” has the same meaning as that assigned to that expression
in section 87(1) of the Pastoral Measure 1983;

“actual communicant”, “parish” and “public worship” have the same
meanings respectively as those assigned to those expressions in rule 54(1) of
the Church Representation Rules.

(2) Where by virtue of any custom existing at the coming into force of the Churchwardens
(Appointment and Resignation) Measure 1964 (1964 No. 3) the choice of a
churchwarden was, under section 12(2) of that Measure, required to be made by the
meeting of the parishioners jointly with another person or persons that custom shall
be deemed to be an existing custom for the purposes of this Measure.
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