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Industrial Development Act 1966

1966 CHAPTER 34

PART I

INVESTMENT GRANTS

Interpretation and supplementary provisions.

(1) In this Part of this Act—

" approved capital expenditure " in relation to any grant means expenditure
appearing to the Board to be of a capital nature and approved by them for the
purposes of the grant;

" article " means an article of any description (including any means of
transport) and includes part of an article;

" asset " includes any such works as are mentioned in section 6 of this Act;
"business " includes a trade or profession but does not include the activities
of—
(a) alocal authority as defined in section 66 of the Finance Act 1965 ;

(b) the development corporation established for a new town or the
Commission for the New Towns ;

(c) auniversity, school or other establishment of education;

and references to a person carrying on a business include, except where the
context otherwise requires, references to a person proposing to carry on a
business ;

" computer " means—
(a) astored programme digital computer, or
(b) an analogue computer, used for automatic data processing and includes
part of such a computer ;
expenditure " in relation to the provision by a person of an asset
includes—

(a) except where the context otherwise requires, expenditure on or

incidental to the installation of the asset;
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(b) expenditure consisting of instalments under a hire-purchase agreement
or otherwise consisting of instalments of or payments towards the
purchase price of, or cost of providing, the asset; and

(c) where the asset is provided by being manufactured or constructed by that
person, such sum as appears to the Board to be properly attributable to
its provision by him in that manner ;

" hire-purchase agreement " has the same meaning as in the Hire-Purchase
Act 1965 or, as the case may be, the Hire-Purchase (Scotland) Act 1965 ;

" hover vehicle " means a vehicle designed to be supported on a cushion of
air and includes part of such a vehicle;

" machinery or plant " includes part of any machinery or plant but does not
include a computer, ship or aircraft or any vehicle except—
(a) a vehicle constructed or adapted for the conveyance of a machine
incorporated in or permanently attached to it and of no other load except
articles used for the purposes of the machine;

(b) avehicle constructed or adapted for the conveyance or haulage of loads
in or about private premises, including the site of building or civil
engineering operations;

"new " means unused and not second-hand, except that the Board may treat
as new anything which has been substantially reconditioned;

" scientific research " means any activity in the fields of natural or applied
science for the extension of knowledge;

" ship " includes any vessel used in navigation.

(2) It is hereby declared that a grant may be made under this Part of this Act to the
Postmaster General as to any other person carrying on a business.

(3) Anything required or authorised by or under this Part of this Act to be done by, to
or before the Board may be done by, to or before the President of the Board, any
Minister of State with duties concerning the affairs of the Board, any secretary, under-
secretary or assistant secretary of the Board or any person authorised in that behalf
by the President.

(4) For the purposes of this Part of this Act and of Schedule 1 to this Act, expenditure shall
be treated as incurred at the time when the sums of which it consists become payable.

(5) A grant may be made under this Part of this Act in respect of any expenditure incurred
on or after 17th January 1966 and of any expenditure incurred before that date so far
as it consists of a sum paid after that date.

(6) For the purposes of the two last foregoing subsections, expenditure which does not
consist of a sum payable or paid to another person shall be deemed to consist of a sum
payable or, as the case may be, paid at such time as the Board consider appropriate
having regard to the time when the matters giving rise to that expenditure occurred.



