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Merchant Shipping (Load Lines) Act 1967

1967 CHAPTER 27

Miscellaneous and supplementary provisions

32 Interpretation

(1) In this Act, except in so far as the context otherwise requires, the following expressions
have the meanings hereby assigned to them respectively, that is to say:—

" alteration " includes deterioration ;
" clearance " includes a transire;

" Convention country " and " Contracting Government " have the meanings
assigned to them by section 31(2) of this Act;

" parent country ", in relation to a ship, means the country or territory in
which the ship is registered, or, if the ship is not registered anywhere, means
the country or territory whose flag the ship flies;

" valid Convention certificate " has the meaning assigned to it by
section 12(5) of this Act.

(2) In this Act, subject to the next following subsection, " international voyage " means
a voyage between—

(a)
(b)

a port in the United Kingdom and a port outside the United Kingdom, or

a port in a Convention country (other than the United Kingdom) and a port in
any other country or territory (whether a Convention country or not) which
is outside the United Kingdom.

(3) In determining, for the purposes of the last preceding subsection, what are the ports
between which a voyage is made, no account shall be taken of any deviation by a
ship from her intended voyage which is due solely to stress of weather or any other
circumstance which neither the master nor the owner nor the charterer (if any) of
the ship could have prevented or forestalled ; and for the purposes of that subsection
any colony, protectorate or other dependency, any territory for whose international
relations a Government is separately responsible, and any territory for which the
United Nations are the administering authority, shall be taken to be a separate territory.
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(4) In this Act "new ship " means a ship whose keel is laid, or which is at a similar stage
of construction, on or after the material date, and " existing ship " means a ship which
is not a new ship; and for the purposes of this subsection the material date—

(a) inrelation to a ship whose parent country is a Convention country other than
the United Kingdom, is the date as from which it is declared under section 31
of this Act either that the Government of that country has accepted or acceded
to the Convention of 1966 or that it is a territory to which that Convention
extends, and

(b) in relation to any other ship, is the date of the commencement of this Act.

(5) Any reference in this Act to the gross tonnage of a ship shall be construed as a reference
to the tonnage of the ship as ascertained in accordance with the tonnage regulations
of the Merchant Shipping Act 1894; and, where in accordance with those regulations
alternative tonnages are assigned to a ship, the gross tonnage of the ship shall, for the
purposes of this Act, be taken to be the larger of those tonnages.

(6) For the purposes of this Act the length of a ship shall be ascertained in accordance
with regulations made by the Board of Trade under this Act.

(7) Any reference in this Act to any provision of the Convention of 1966 shall, in relation
to any time after that provision has been amended in pursuance of Article 29 of that
Convention, be construed as a reference to that provision as so amended.

(8) Except in so far as the context otherwise requires, any reference in this Act to an
enactment shall be construed as a reference to that enactment as amended or extended
by or under any other enactment.



