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Reserve Forces Act 1996

1996 CHAPTER 14

PART VI

CALL OUT FOR PERMANENT SERVICE
Supplementary

62 Power to exempt persons from or relax call-out liability

(1) Orders or regulations under section 4 may provide for exempting any members of
a reserve force, in such cases as may be prescribed, from liability to be called out
under the authority of the provisions of this Part or, as the case may be, any of those
provisions.

(2) Such orders or regulations may also provide for relaxing, in such cases as may be
prescribed, the liability to be called out under the authority of the provisions of this
Part or, as the case may be, any of those provisions.

63 Exercise of certain functions under section 58 or 61

(1) The Secretary of State may authorise—
(a) the Defence Council;
(b) any particular officers; or
(c) any officers of a description specified in the authorisation,
to exercise any function of his under sections 58 and 61, subject to such limitations
and conditions as may be so specified.

(2) An authorisation under subsection (1) above relating to the exercise of any function of
the Secretary of State by the Defence Council shall (unless the authorisation provides
otherwise) be deemed to permit the Defence Council to authorise—

(a) any particular officers; or
(b) any officers of a description determined by the Defence Council,
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to exercise the function, subject to such limitations and conditions as may be so
specified.

(3) Arrangements made under subsection (1) or (2) for the discharge of any function shall
not prevent the exercise of the function by the Secretary of State or (in the case of
arrangements under subsection (2)) the Defence Council.

64 Interpretation of Part VI

In this Part—

“authorised officer” means an officer authorised by or in accordance with
directions of the Defence Council for the purposes of this Part;

“call-out notice” means a notice under section 58;
“call-out order” means an order under section 52, 54 or 56; and

“service under a call-out order”, and““service” mean permanent service on
being called out under this Part on the authority of a call-out order.



