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STATUTORY INSTRUMENTS

1985 No. 2029

The Police Pensions (War Service)
(Transferees) Regulations 1985

PART I
CITATION, OPERATION AND INTERPRETATION

1.—(1) These Regulations may be cited as the Police Pensions (War Service) (Transferees)
Regulations 1985.

(2) These Regulations shall come into operation on 31st January 1986 and shall have effect as
from 1st April 1978.

2.—(1) In these Regulations any reference to the 1979 Regulations is a reference to the Police
Pensions (War Service) Regulations 1979(1), which shall have effect subject to Schedule 1.

(2) In these Regulations any reference to the appropriate police authority is a reference—
(a) to the police authority of the force in which the policeman concerned is serving; or

(b) where the policeman is entitled to a pension, to the police authority liable for that pension;
or

(c) in the case of a policeman not falling within either sub-paragraph (a) or sub-paragraph (b),
and in respect of whom a transfer value is payable, or has at any time been paid, by a police
authority, to the latest police authority to have paid or to be liable to pay the transfer value.

(3) Expressions used in these Regulations and in the Police Pensions Regulations 1973 or the
1979 Regulations shall have the same meaning as in the said Regulations of 1973 or, as the case
may be, the 1979 Regulations.

(4) Without prejudice to paragraph (3), in these Regulations any reference to a policeman includes
a reference to a deceased policeman, and, except where the context otherwise requires, in relation
to a deceased policeman, where he died before 1st April 1978, any reference to his age on that date
is a reference to the age he would have been on that date had he not so died.

3. The public service pension scheme referred to in Regulations 6 and 9 is an occupational
pension scheme, other than one relating to service mentioned in Schedule 2, being a scheme which
cannot come into force, or be amended, without the scheme or amendment being approved by a
Minister of the Crown or government department; and, for the purposes hereof, the Universities
Superannuation Scheme shall be treated as if it were such an occupational pension scheme.

(1) there are no amending instruments.



