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STATUTORY INSTRUMENTS

1989 No. 1865

The Road Vehicles (Construction and Use)
(Amendment) (No. 3) Regulations 1989

Amendments relating to noise limits—motor cycles

6. In regulation 57—
(a) for paragraphs (1) and (2) and the Table in paragraph (2) there shall be substituted—

“(1)  Save as provided in regulation 59, the requirements specified in paragraph (1A)
apply to every motor vehicle first used on or after 1st April 1983 but not later than 31st
March 1991 which is—

(a) a moped; or
(b) a two-wheeled motor cycle, whether or not with sidecar attached, which is not

a moped.
(1A)  The requirements referred to in paragraph (1) are that—

(a) the vehicle shall be so constructed that its sound level does not exceed the
relevant limit specified in column 2 of item 1 or 2 of the Table when measured
under the conditions specified in column 3 in that item by the method specified
in column 4 in that item using the apparatus prescribed in regulation 55(6); and

(b) the device designed to reduce the exhaust noise meets the requirements specified
in column 5.

TABLE

Regulation 57 (1A)
1 2 3 4 5

Limits of sound levelItem
Vehicle
referred to in
paragraph
1(a) or 2(a)

Vehicle
referred to in
paragraph
1(b) or 2(b)

Conditions
of
measurement

Methods of
measurement

Requirements
for exhaust
device

1 73dB(A) Limits
specified in
paragraph
2.1.1 of
Annex 1 to
Community
Directive
78/1015 (1)

Conditions
specified in
paragraph
2.1.3 of
Annex 4 to
Community
Directive
78/1015

Methods
specified in
paragraph
2.1.4 of
Annex 1 to
Community
Directive
78/1015.
Interpretation

Requirements
as specified
in paragraph
3 at Annex I
to Community
Directive
78/1015
except for

(1) “Community Directive” is defined in regulation 3 of the Road Vehicles (Construction and Use) Regulations 1986. The
definition is amended by regulation 3(a) of these Regulations.
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1 2 3 4 5
Limits of sound levelItem
Vehicle
referred to in
paragraph
1(a) or 2(a)

Vehicle
referred to in
paragraph
1(b) or 2(b)

Conditions
of
measurement

Methods of
measurement

Requirements
for exhaust
device

of results as
in paragraphs
2.1.5.2,
2.1.5.3 and
2.1.5.4 of that
Annex

sub-paragraph
3.2

2 73dB(A) First stage
limits
specified in
paragraph
2.1.1 of
Annex I to
Community
Directive
87/56

Conditions
specified in
paragraph
2.1.3 of
Annex I to
Community
Directive
87/56

Method
specified in
paragraph
2.1.4 of
Annex I to
Community
Directive
87/56.
Interpretation
of results as
in paragraphs
2.1.5.2,
2.1.5.3 and
2.1.5.4 of that
Annex

Requirements
as specified
in paragraph
3 of Annex I
to Community
Directive
87/56 except
for sub-
paragraph 3.2

(1B)  Instead of complying with paragraph (1), a vehicle referred to in paragraph (1)(b)
may comply at the time of its first use with Community Directive 78/1015 or 87/56.

(2)  Save as provided in regulation 59, the requirements specified in paragraph (2A)
apply to every motor vehicle first used on or after 1st April 1991 which is—

(a) a moped; or
(b) a two-wheeled motor cycle, whether or not with sidecar attached, which is not

a moped.
(2A)  The requirements referred to in paragraph (2) are those mentioned in

paragraph (1A) save that for the reference to item 1 or 2 of the Table there is substituted
a reference to item 2 of the Table.

(2B)  Instead of complying with paragraph (2), a vehicle referred to in paragraph (2)(b)
may comply at the time of its first use with Community Directive 87/56.”; and

(b) paragraph (5) shall be omitted.
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