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STATUTORY INSTRUMENTS

1990 No. 2202 (S.191)

EDUCATION, SCOTLAND

The Edinburgh College of Art (Amendment) Order 1990

Made       -      -      -      - 6th November 1990

Laid before Parliament 14th November 1990

Coming into force       -      - 5th December 1990

The Secretary of State, in exercise of the powers conferred on him by paragraph 13(a) of the First
Schedule to the Edinburgh College of Art Order 1959(1), and of all other powers enabling him in
that behalf, at the request of the Governors of Edinburgh College of Art, hereby makes the following
Order:

Citation and commencement

1. This Order may be cited as the Edinburgh College of Art (Amendment) Order 1990 and shall
come into force on 5th December 1990.

Interpretation

2. In this Order, “the principal Order” means the Edinburgh College of Art Order 1959.

Amendment of the First Schedule to the principal Order

3.—(1)  In paragraph 3(1) of the First Schedule to the principal Order, after the word “present”
there shall be inserted the words “and voting, or where sub-paragraph (2) applies by a majority of
those voting, either in person or by proxy.”.

(2)  In paragraph 3 of the First Schedule to the principal Order, after sub-paragraph (1) there shall
be inserted the following sub-paragraph:-

“(2)  In respect of the following matters a governor may vote either in person or by a
proxy appointed in accordance with paragraph 3A of this Schedule:–

(a) the election of the chairman;
(b) the appointment of a principal of the college;
(c) any question where–

(1) Confirmed by and set out in the Schedule to the Edinburgh College of Art Order Confirmation Act 1959 (c.xxxiv); the relevant
amending instrument is S.I.1988/1715.
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(i) the governing body have at a previous meeting determined that because of
the importance of the question proxy voting should be permitted; and

(ii) notice of the terms of the question and of the decision to allow proxy voting
on it is delivered or posted to each governor not less than seven days before
the meeting.”.

4. After paragraph 3 of the First Schedule to the principal Order there shall be inserted the
following paragraph:–

“3A.—(1)  Only a governor may be appointed to be a proxy.
(2)  An instrument appointing a proxy shall be in writing executed by the appointer and

shall be deposited with the secretary before the commencement of the meeting at which the
person named in such instrument proposes to vote, otherwise the person so named shall not
be entitled to vote as proxy.

(3)  A vote given by proxy shall be valid notwithstanding revocation of the authority of
the proxy, unless notice in writing of the revocation was received by the secretary before
the commencement of the meeting.

(4)  Any instrument appointing a proxy shall be in the following form (or in a form as
near thereto as circumstances allow or in any other form which the governing body may
approve):–

St Andrew’s House,
Edinburgh
6th November 1990

Michael B. Forsyth
Minister of State, Scottish Office
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EXPLANATORY NOTE

(This note is not part of the Order)

This Order amends the First Schedule to the Edinburgh College of Art Order 1959 so as to permit
governors of the College to appoint proxies to vote for them on certain questions coming before
meetings of the governing body. The proxy must also be a governor.
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