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STATUTORY INSTRUMENTS

1992 No. 2009

The Wireless Telegraphy (Cordless Telephone
Apparatus) (Restriction and Marking) Order 1992

Citation and commencement

1. This Order may be cited as the Wireless Telegraphy (Cordless Telephone Apparatus)
(Restriction and Marking) Order 1992 and shall come into force on 18th September 1992.

Revocation

2. The Wireless Telegraphy (Cordless Telephone Apparatus) (Restriction) Order 1987(1) is
hereby revoked.

Interpretation

3.—(1)  In this Order—
“the 1949 Act” means the Wireless Telegraphy Act 1949(2);
“the 1967 Act” means the Wireless Telegraphy Act 1967;
“the 1984 Act” means the Telecommunications Act 1984;
“CT1” means cordless telephone apparatus which is exempt from the provisions of section 1(1)
of the 1949 Act by the Wireless Telegraphy (Exemption) Regulations 1982(3);
“cordless telephone apparatus” means wireless telegraphy apparatus consisting in base station
and one or more mobile stations where—
(a) each of such stations is designed or adapted to be used—

(i) to send verbal messages to be conveyed over a telecommunication system; and
(ii) to receive verbal messages conveyed over a telecommunication system; and

(b) the base station only is capable of being connected to a telecommunication system;
“exempt cordless telephone apparatus” means a CT1 or an extended range CT1;
“extended range CT1” means cordless telephone apparatus which is exempt from the
provisions of section 1(1) of the 1949 Act by the Wireless Telegraphy (Cordless Telephone
Apparatus) (Exemption) Regulations 1992(4);
“MPT 1322” means Department of Trade and Industry Performance Specification MPT 1322
as published in August 1982 and amended in February 1991 and September 1991;
“MPT 1371” means Department of Trade and Industry Performance Specification MPT 1371
as published in May 1989 and revised and reprinted in July 1992; and
“restricted cordless telephone apparatus” means cordless telephone apparatus which—

(1) S.I.1987/774.
(2) 1949 c. 54.
(3) S.I.1982/1697, as amended by S.I.1987/775 and 1992/2008.
(4) S.I.1992/2008.
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(a) is designed or adapted for use on frequencies not exceeding 853MHz; and
(b) is not exempt cordless telephone apparatus.

(2)  In this Order, “connected”, “convey” and “telecommunication system” shall be construed in
accordance with section 4 of the 1984 Act.

Restrictions on dealings and custody

4. The following actions in relation to restricted cordless telephone apparatus are hereby
restricted for the purposes of section 7 of the 1967 Act—

(a) manufacture (whether or not for sale);
(b) selling or offering for sale, letting on hire or offering to let on hire, or indicating (whether

by display of the apparatus or by any form of advertisement) one’s willingness to sell or
let on hire;

(c) having in one’s custody or control; and
(d) importation.

Marking

5.—(1)  Exempt cordless telephone apparatus shall be marked in accordance with the
requirements specified in the Schedule.

(2)  No person shall in the course of any trade or business supply or offer to supply any
exempt cordless telephone apparatus which does not comply with the requirements referred to in
paragraph (1).

18th August 1992

T. Eggar
Minister of State,

Department of Trade and Industry
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