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STATUTORY INSTRUMENTS

1994 No. 199

The Environmental Protection (Non-Refillable
Refrigerant Containers) Regulations 1994

Interpretation
2.—(1) In these Regulations—

“authorised person” means a person authorised by—
(i) the Secretary of State; or

(i1) in Great Britain, any local authority; or

(iii) in Northern Ireland, any district council (within the meaning of that term in section 1 of the

Local Government Act (Northern Ireland) 1972(1)),
for any purpose of these Regulations;
“non-refillable refrigerant container” means a container which—

(a) is designed not to be refillable;

(b) contains a Schedule 1 substance or a Schedule 2 substance for the purpose of supplying

it for filling or refilling air-conditioning or refrigeration machinery; and

(c) contains that substance at a pressure greater than atmospheric pressure, in the case of a
container which contains a Schedule 1 substance, or greater than 3 bar at 50°C, in the

case of a container which contains a Schedule 2 substance.

(2) In the definition of “non-refillable refrigerant container” in paragraph (1)—

“Schedule 1 substance” means a substance listed in Schedule 1 or a substance consisting of
a mixture of substances which includes a substance listed in Schedule 1 but does not include

a substance listed in Schedule 2;

“Schedule 2 substance” means a substance listed in Schedule 2 or a substance consisting of a

mixture of substances which includes a substance listed in Schedule 2.

(1) 1972c.9(N.L).
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