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STATUTORY INSTRUMENTS

1994 No. 3227

The Exchange Gains and Losses (Alternative Method
of Calculation of Gain or Loss) Regulations 1994

Matching

Interpretation

4.—(1) This regulation has effect for the interpretation of regulations 5 to 11.
(2) In those regulations—
“the Taxes Act” means the Income and Corporation Taxes Act 1988(1);
“the 1992 Act” means the Taxation of Chargeable Gains Act 1992(2);

“accounts”, in relation to a company, means the accounts of the company prepared in
accordance with normal accountancy practice being either—

(i) the annual accounts of the company prepared in accordance with Part VII of the
Companies Act 1985(3), or

(i) ifthe company is not required to prepare such accounts, the accounts which it is required
to keep under the law of its home State or, if it is not so required to keep accounts, such
of'its accounts as most closely correspond to accounts which it would have been required
to prepare if the provisions of that Part applied to the company;

“a local currency election” means an election under the Local Currency Elections Regulations
1994(4);

“chargeable gain” has the same meaning as it has for the purposes of the 1992 Act;
“a liability” means—
(a) aliability falling within section 153(2)(a) of the 1993 Act, or

(b) inrelation to a currency contract held by a company, the duty of the company under that
contract to pay in exchange for one currency an amount of a second currency;

and in relation to a currency contract references to initial exchange gains or losses shall be
construed as references to initial exchange gains or losses accruing as regards the second
currency.

(3) For the purposes of this regulation and regulations 5 to 11, any reference to an asset being
matched in part only shall include a reference to any asset matched in accordance with an election
under regulation 10(2)(c).

(4) A liability is matched by an asset at any time only to the extent that the value of the liability at
that time is matched by the value of the asset at that time and, subject to that, if the election concerned
is made under regulation 10(2)(c) so that the asset is matched in part only, the liability shall be taken
to be matched only to a corresponding extent.

(1) 1988c. 1.
(2) 1992c.12.
(3) 1985c.6.

(4) S.1.1994/3230.
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(5) The value of a company’s asset or liability at any time shall be taken to be the value attributed
to the asset or liability as at that time by the company for the purposes of its accounts for the
accounting period which includes that time (expressed in the currency in which those accounts are
prepared).

(6) Any reference to the disposal of an asset and to the time of the disposal of an asset shall be
construed as a reference to any event which is a disposal for the purposes of the 1992 Act and the
time at which the disposal occurs for the purposes of that Act, and for the purposes of the foregoing,
any reference to a disposal includes a part disposal.



