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STATUTORY INSTRUMENTS

1997 No. 3032

The Copyright and Rights in Databases Regulations 1997

PART III
DATABASE RIGHT

Interpretation

12.—(1)  In this Part—
“database” has the meaning given by section 3A(1) of the 1988 Act (as inserted by Regulation
6);
“extraction”, in relation to any contents of a database, means the permanent or temporary
transfer of those contents to another medium by any means or in any form;
“insubstantial”, in relation to part of the contents of a database, shall be construed subject to
Regulation 16(2);
“investment” includes any investment, whether of financial, human or technical resources;
“jointly”, in relation to the making of a database, shall be construed in accordance with
Regulation 14(6);
“lawful user”, in relation to a database, means any person who (whether under a licence to
do any of the acts restricted by any database right in the database or otherwise) has a right to
use the database;
“maker”, in relation to a database, shall be construed in accordance with Regulation 14;
“re-utilisation”, in relation to any contents of a database, means making those contents
available to the public by any means;
“substantial”, in relation to any investment, extraction or re-utilisation, means substantial in
terms of quantity or quality or a combination of both.

(2)  The making of a copy of a database available for use, on terms that it will or may be returned,
otherwise than for direct or indirect economic or commercial advantage, through an establishment
which is accessible to the public shall not be taken for the purposes of this Part to constitute extraction
or re-utilisation of the contents of the database.

(3)  Where the making of a copy of a database available through an establishment which is
accessible to the public gives rise to a payment the amount of which does not go beyond what
is necessary to cover the costs of the establishment, there is no direct or indirect economic or
commercial advantage for the purposes of paragraph (2).

(4)  Paragraph (2) does not apply to the making of a copy of a database available for on-the-spot
reference use.

(5)  Where a copy of a database has been sold within the EEA by, or with the consent of, the owner
of the database right in the database, the further sale within the EEA of that copy shall not be taken
for the purposes of this Part to constitute extraction or re-utilisation of the contents of the database.


