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STATUTORY INSTRUMENTS

1999 No. 1066

The Education (Information as to Provision
of Education) (England) Regulations 1999

Interpretation

2.—(1) In these Regulations—
“capacity” means capacity calculated in accordance with Schedule 2;

“relevant areas of the school premises” means those areas to which a pupil would ordinarily
have access other than washroom facilities;

“school year” means a period of twelve months beginning on 1st September unless the school
has a term beginning in August, in which case it means a period of 12 months beginning on
Ist August;

“surplus places” means the number of places, if any, by which the number equal to the capacity
of the school exceeds the total number of registered pupils at the school;

“teaching accommodation” means accommodation provided for teaching purposes; and

“washroom facilities” means a room containing a water closet and washbasin which are
suitable for use by a pupil in a wheelchair.

(2) In relation to any period before 1st September 1999 any reference in Schedule 1 to a
community, foundation or voluntary school maintained by a local education authority shall be
construed as a reference to a county or voluntary school maintained by that authority or a grant-
maintained school which that authority are required to maintain by virtue of regulation 2 of the
School Standards and Framework Act 1998 (Modification) Regulations 1998(1).

(1) S.1.1998/2670.
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