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STATUTORY INSTRUMENTS

2003 No. 26

The National Health Service (Out of Hours Provision
of Personal Medical Services and Miscellaneous

Amendments) (England) Regulations 2003

PART I
OUT OF HOURS PROVISION OF PERSONAL MEDICAL SERVICES

Interpretation

2.—(1)  In this Part—
“accredited service provider” has the same meaning as in the Out of Hours Regulations;
“normal hours” means the period encompassing the days and times of the day specified in
a pilot scheme agreement as being the days on which, and the times at which, a doctor will
normally be available to perform personal medical services;
“out of hours arrangement” shall be construed in accordance with regulation 3(1);
“out of hours period” means any period which does not fall within the normal hours;
“Out of Hours Regulations” means the National Health Service (Out of Hours Medical
Services) and National Health Service (General Medical Services) Amendment Regulations
2002(1);
“pilot area” means the area specified in a pilot scheme agreement as the area in which piloted
services are to be provided;
“pilot scheme” means any agreement under section 1(1) of the National Health Service
(Primary Care) Act 1997(2) (pilot schemes) other than a scheme under which personal dental
services are provided;
“pilot scheme agreement” means an agreement which constitutes, or is one of the agreements
which together constitute, a pilot scheme;
“piloted services” means services provided in accordance with a pilot scheme;
“relevant body” means—
(a) in the case where a pilot scheme provider is a party to a pilot scheme agreement with a

Strategic Health Authority, that Strategic Health Authority; or
(b) in the case where a pilot scheme provider is a party to a pilot scheme agreement with a

Primary Care Trust, that Primary Care Trust.
(2)  In this Part, subject to paragraph (3), “pilot scheme provider” means a person, other than a

Primary Care Trust or a Strategic Health Authority, who is a party to a pilot scheme agreement.

(1) S.I. 2002/2548.
(2) 1997 c. 46.
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(3)  Where a Primary Care Trust is providing services under a pilot scheme agreement, “pilot
scheme provider” means that Primary Care Trust.
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