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STATUTORY INSTRUMENTS

2005 No. 546

The Industrial Training Levy (Construction Board) Order 2005

Interpretation

2.—(1)  In this Order—
(a) “assessment” means an assessment of an employer to the levy;
(b) “the base period” means the period of twelve months which commenced on 6th April 2003;
(c) “the Board” means the Construction Industry Training Board;
(d) “business” means any activities of industry or commerce;
(e) “the construction industry” does not include any activities of an establishment which

have been transferred from the industry of the Board to the industry of another industrial
training board by one of the transfer orders, but save as aforesaid, means any one or more
of the activities which, subject to the provisions of paragraph 2 of the Schedule to the
industrial training order, are specified in paragraph 1 of that Schedule as the activities of
the construction industry or, in relation to an establishment whose activities have been
transferred to the industry of the Board by one of the transfer orders, any activities so
transferred;

(f) “emoluments” means all salaries, fees, wages, perquisites and profits whatsoever, except
for pension contributions;

(g) “employer” means a person who is an employer in the construction industry at any time
in the levy period;

(h) “the industrial training order” means the Industrial Training (Construction Board) Order
1964(1);

(i) “labour-only agreement” means any agreement or arrangement, either written or oral, not
being a contract of service or of apprenticeship or for provision of professional services,
between an employer and any other person or persons, the purpose of which is wholly
or mainly the provision of services of such person or persons or of any other person or
persons to the employer in his trade or business;

(j) “the levy” means the levy imposed by the Board in respect of the levy period;
(k) “the levy period” means the period commencing with the day on which this Order comes

into force and ending on 31st March 2005;
(l) “notice” means a notice in writing;

(m) “the transfer orders” means the orders specified in the Schedule.
(2)  Any references in this Order to an establishment that commences to carry on business or that

ceases to carry on business shall not be taken to apply where the location of the establishment is
changed but its business is continued wholly or mainly at or from the new location, or where the
suspension of activities is of a temporary or seasonal nature.

(3)  For the purposes of this Order in the case of a construction establishment that is taken over
(whether directly or indirectly) by an employer in succession to, or jointly with, another person, the

(1) S.I. 1964/1079; a relevant amending instrument is S.I. 1992/3048.
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person or persons carrying on the establishment on the day upon which this Order comes into force
shall be treated as the employer of any person who was employed at any time in the base period at
or from the establishment under a contract of service or of apprenticeship or under a labour-only
agreement and that employer shall be assessed to levy in accordance with article 4 of this Order.
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