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STATUTORY INSTRUMENTS

2006 No. 119

The Education (Student Support) Regulations 2006

PROSPECTIVE

PART 4
FEE SUPPORT

CHAPTER 5

INTERPRETATION OF PART 4

Miscellaneous

34.—(1)  An eligible student is not prevented from qualifying for fee support under this Part by
virtue of having an honours degree from an institution in the United Kingdom if—

(a) the current course is a course for the initial training of teachers;
(b) the duration of the current course does not exceed two years (the duration of a part-time

course being expressed as its full-time equivalent); and
(c) the student is not a qualified teacher.

(2)  Where the current course is considered to be a single course because of regulations 5(5) and
5(6) and it leads to an honours degree from an institution in the United Kingdom being conferred
on the eligible student before the final degree or equivalent qualification, the eligible student is not
prevented from qualifying for fee support under this Part in respect of any part of the single course
by virtue of having that honours degree.

(3)  For the purposes of calculating the amount of fee support, an institution that provides courses
designated by regulation 4 of the Education (Student Support) (Dance and Drama) Regulations
1999(1) is not to be regarded as publicly funded by reason only that it receives public funds from the
governing body of a higher education institution in accordance with section 65(3A) of the Further
and Higher Education Act 1992(2).

(4)  Where an institution allows an eligible student to study the content of one standard academic
year of the designated course over two or more academic years, for the purpose of determining
whether the student qualifies for fee support for those years, the last of such years of study is to be
treated as a standard academic year and the preceding years of that kind are to be treated as years
of repeat study other than for compelling personal reasons.

(1) S.I.1999/2263, amended by S.I. 2001/2893.
(2) 1992 c. 13; section 65(3A) was inserted by the Teaching and Higher Education Act 1998 (c. 30), section 27.
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2

http://www.legislation.gov.uk/id/uksi/2006/119/regulation/1/1


Status: 
This version of this provision is prospective.

Changes to legislation: 
There are outstanding changes not yet made by the legislation.gov.uk editorial team to The
Education (Student Support) Regulations 2006. Any changes that have already been made by the
team appear in the content and are referenced with annotations.
View outstanding changes

Changes and effects yet to be applied to :
– Regulations revoked (with savings) by S.I. 2007/176 reg. 4(1)
– reg. 34 coming into force by S.I. 2006/119 reg. 1(1)

Changes and effects yet to be applied to the whole Instrument associated Parts and
Chapters:
Whole provisions yet to be inserted into this Instrument (including any effects on those
provisions):
– Pt. 6A inserted by S.I. 2006/955 reg. 36
– sch 3A am by S.I. 2007/1336 reg 21
– Sch. 3A inserted by S.I. 2006/955 Sch. 2
– reg. 2(1A) inserted by S.I. 2007/176 Sch. 1 para. 2
– reg. 27(6) inserted by S.I. 2006/1745 reg. 4(2)
– reg. 37(9)(10) substituted for reg. 37(9) by S.I. 2007/176 Sch. 1 para. 6

http://www.legislation.gov.uk/id/uksi/2007/176
http://www.legislation.gov.uk/id/uksi/2007/176/regulation/4/1
http://www.legislation.gov.uk/id/uksi/2006/119
http://www.legislation.gov.uk/id/uksi/2006/119/regulation/1/1
http://www.legislation.gov.uk/id/uksi/2006/955
http://www.legislation.gov.uk/id/uksi/2006/955/regulation/36
http://www.legislation.gov.uk/id/uksi/2007/1336
http://www.legislation.gov.uk/id/uksi/2007/1336/regulation/21
http://www.legislation.gov.uk/id/uksi/2006/955
http://www.legislation.gov.uk/id/uksi/2006/955/schedule/2
http://www.legislation.gov.uk/id/uksi/2007/176
http://www.legislation.gov.uk/id/uksi/2007/176/schedule/1
http://www.legislation.gov.uk/id/uksi/2007/176/schedule/1/paragraph/2
http://www.legislation.gov.uk/id/uksi/2006/1745
http://www.legislation.gov.uk/id/uksi/2006/1745/regulation/4/2
http://www.legislation.gov.uk/id/uksi/2007/176
http://www.legislation.gov.uk/id/uksi/2007/176/schedule/1
http://www.legislation.gov.uk/id/uksi/2007/176/schedule/1/paragraph/6

