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STATUTORY INSTRUMENTS

2016 No. 1154

The Environmental Permitting
(England and Wales) Regulations 2016

PART 1
General

Interpretation: exempt facilities

5. In these Regulations—
“exempt facility” means—
(a) an exempt waste operation,
(b) an exempt water discharge activity,
(c) an exempt groundwater activity, or
(d) an exempt flood risk activity;
“exempt flood risk activity” means a flood risk activity that meets the requirements of
paragraph 9 of Schedule 2;
“exempt groundwater activity” means—
(a) a stand-alone groundwater activity that meets the requirements of—

(i) in relation to Wales only, paragraph 7 of Schedule 2;
(ii) in relation to England only, paragraph 8 of Schedule 2, or

(b) a groundwater activity that—
(i) is a groundwater tracer test as defined in paragraph 1 of Part 3 of Schedule 3,
(ii) is also a radioactive substances activity by virtue of the using of radioactive material

as a part of that test, and
(iii) meets the requirements of—

(aa) in relation to Wales only, paragraph 7 of Schedule 2;
(bb) in relation to England only, paragraph 8 of Schedule 2;

“exempt waste operation” means a waste operation—
(a) that is not carried on at an installation, and
(b) that meets the requirements of paragraph 4(1) of Schedule 2;
“exempt water discharge activity” means a stand-alone water discharge activity that meets the
requirements of—
(a) in relation to Wales only, paragraph 5 of Schedule 2;
(b) in relation to England only, paragraph 6 of Schedule 2.


