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WELSH STATUTORY INSTRUMENTS

2002 No. 1663

Further Education Teachers'
Qualifications (Wales) Regulations 2002

Interpretation

2. In these Regulations—

“Certificate of Education” (“Tystysgrif Addysg”) means a qualification known by that name
awarded prior to 1st August 2002 by an institution within the higher education sector;

“institution within the further education sector” (“sefydliad o fewn y sector addysg bellach”)
means an institution within the meaning of section 91(3) of the Further and Higher Education
Act 1992(1);

“the National Assembly” (“y Cynulliad Cenedlaethol”) means the National Assembly for
Wales;

“relevant teacher” (“athro neu athrawes berthnasol”’) means a person employed as a teacher
(whether or not the post in which the person is employed is described as a teaching post) in an
institution within the further education sector other than—

(a) aperson who is employed to teach courses of higher education only, and

(b) aperson whose primary occupation or profession is not teaching and who is employed by
the college on a temporary or occasional basis to provide updating on current industrial,
commercial or professional practice;

“stage 3 FE teaching qualification” (“cymhwyster addysgu AB cam 3”’) means a qualification
the standards for which are specified by the National Assembly for the purpose of these
Regulations;

“stage 2 FE teaching qualification” (“cymhwyster addysgu AB cam 2”’) means the intermediate
stage of the stage 3 FE teaching qualification the standards for which are specified by the
National Assembly for the purpose of these Regulations;

“stage 1 FE teaching qualification” (“cymhwyster addysgu AB cam I”’) means the introductory
stage of the stage 3 FE teaching qualification the standards for which are specified by the
National Assembly for the purpose of these Regulations;

“stage 3 post” (“swydd cam 3”) means a teaching post for which a stage 3 FE teaching
qualification is, in the opinion of the institution within the further education sector which
employs the teacher, an appropriate qualification;

“stage 2 post” (“swydd cam 2”’) means a part-time teaching post for which a stage 2 FE teaching
qualification is, in the opinion of the institution within the further education sector which
employs the teacher, an appropriate qualification;

“stage 1 post” (“swydd cam 1”’) means a part-time teaching post for which a stage 1 FE teaching
qualification is, in the opinion of the institution within the further education sector which
employs the teacher, an appropriate qualification;

1)

1992 c. 13.
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“the 1999 Regulations” (“Rheoliadau 1999”) means the Education (Teachers' Qualifications
and Health Standards) (Wales) Regulations 1999(2);

“1999 Regulations qualification” (“cymhwyster Rheoliadau 1999’) means a qualification that
confers upon a person the status of a qualified teacher within the meaning of regulation 10 of
the 1999 Regulations.

(2) S.L1999/2817 (W.18).
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